Magnetröntgen
Igår, tisdag, var jag för första gången i mitt liv på magnetröntgen. 
Jag har problem med magen och är under utredning nu för er som inte vet. 
Jag har varit på olika undersökningar, tagit blodprover, fått testa olika mediciner, gjort en koloskopi och nu som följd på detta var det magnetröntgen. Det gick bra och det var inte alls så läskigt som jag trodde att det var. 
När jag kom dit fick jag byta om till en jättefin blå rock och sedan fick jag en spruta insatt i armen för att de skulle kunna spruta in olika medel under röntgenundersökningen. Sedan fick jag en liter kontrastvätska som jag skulle dricka på en halvtimme. Den smakade söt citronsaft och jag fick nästan i mig allt men det blev tvärstopp på slutet, haha. 

Sen fick jag gå in till röntgenmaskinen, lägga mig på mage, så lade dom en platta på min rygg och gav mig hörlurar där jag fick lyssna på radio och så gav de mig instruktioner på hur det skulle gå till. 

Det small och tjöt väldigt högt men i övrigt var det inga problem. En sköterska sa när jag skulle andas in, hålla andan och sedan andas ut. Det var det jag skulle göra, annars låg jag bara där. Så kom det in en sköterska och gav mig något medel som lugnade ner tarmaktiviteterna, sen fick jag mer kontrastvätska insprutat i armen. 

Efter det var det klart. Då fick jag klä på mig och kunde åka därifrån, så ska jag få svar om ca en vecka. Jag hoppas verkligen jag får ett svar på vad felet är då. 
Jag får helt enkelt hålla tummarna! 

(null)

(null)

(null)